تزریق اپیدورال برای درمان بیرون زدگی دیسک کمر

تزریق اپیدورال برای درمان بیرون زدگی دیسک کمر روشی است که بین بیماران در حال کسب محبوبیت است. در این نوشته دکتر محمد رسول نظام آبادی فلوشیپ ستون فقرات و توانبخشی ضایعات نخاعی، در مورد یکی از درمان های غیرجراحی و مداخله‌ای بیرون زدگی دیسک کمر به نام تزریق اپیدورال توضیحاتی ارائه کرده اند. حتما می دانید که کمردرد یکی از علل شایع مراجعه به متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی است. کمردرد علل و تقسیم بندی های مختلفی دارد، که یکی از مهمترین آنها بیرون زدگی دیسک کمر است. حتما در اطرافیان خود فردی که دچار فتق دیسک کمر شده را دیده اید. این افراد دچار کمردردی می شوند که معمولا در مسیر عصب سیاتیک تیر کشیده و ممکن است درد آنها تا انگشتان پا برسد. از این رو بین مردم درد ناشی از بیرون زدگی دیسک کمر به درد سیاتیک مشهور شده است.
نگرانی بیشتر میتلایان به بیرون زدگی دیسک کمر و سیاتیکا از جراحی و عوارض بعد ازآن است. خبر خوب اینکه بیشتر بیرون زدگی های دیسک کمر نیاز به جراحی ندارند و با درمان های غیر جراحی درمان خواهند شد. این روش ها بسیار متعدد است و از طیفی از درمان های ساده دارویی تا مداخلات پیشرفته ستون فقرات را در برمیگیرد؛ اما ورزش درمانی یکی از اصلی ترین روش های درمان غیرجراحی است و در کنار همه روش ها باید انجام گیرد.

تزریق اپیدورال برای درمان بیرون زدگی دیسک کمر

مکانیسم ایجاد درد در عارضه بیرون زدگی دیسک

مکانیسم ایجاد درد در عارضه بیروزن زدگی دیسک یا پارگی آن به این صورت است که فشار ناشی از دیسک بیرون زده و یا هسته دیسک پاره شده، باعث التهاب در ریشه عصب مجاور دیسک می شود. این ریشه های عصبی در کمر، تشکیل عصب سیاتیک، عصب فمورال و دیگر اعصاب را داده که حس و حرکت پاها را تامین و کنترل می کنند. با همین مکانیسم معمولا افرادی که دچار بیرون زدگی دیسک کمر شده اند، حتی با دارودرمانی نیز از درد در پاها بیش از درد در خود کمر شکایت دارند. التهاب ناشی از فشار دیسک به ریشه های عصبی کمر آغازگر دردی است که به عصب سیاتیک منتقل شده و ممکن است تا کف پا و انگشتان امتداد یابد.

مکانیسم ایجاد درد در عارضه بیرون زدگی دیسک

آیا دیسک بیرون زده کاملا درمان می شود؟

دیسک بیرون زده (هرنی دیسک) به طور کامل معمولاً قابل درمان نیست، اما علائم آن می‌تواند مدیریت و کنترل شود. تزریق اپیدورال دیسک کمر به روش های مختلف برای درمان بیرون زدگی دیسک و کاهش دردهای ناشی از آن با هزینه مصوب در کلینیک تخصصی طب فیزیکی دارای قرارداد با بیمه ها زیر نظر پزشکان مجرب انجام می گردد. جراحی به عنوان آخرین راه حل در موارد شدید مورد استفاده قرار می‌گیرد. روش‌های درمانی رادیکولوپاتی شامل تغییر در سبک زندگی، تمرینات فیزیوتراپی، مصرف داروهای ضد درد و ضدالتهاب، و در برخی موارد تزریق اپیدورال یا انجام جراحی می‌باشند. تمرینات تقویتی و کششی می‌توانند به تقویت عضلات پشت و کاهش فشار بر دیسک کمک کنند.

مهم است که تحت نظر پزشک متخصص روند درمانی مناسب را دنبال کنید. پس باید جراحی کنیم تا مثل روز اول بشه؟!! خیر، متاسفانه حتی دیسک با جراحی هم مثل روز اولش نمیشه!!! پس راه حل چیه؟ خوب این سوال جواب های زیادی دارد که شما را امیدوار خواهد کرد. بالاتر گفتیم که علت درد در بیرون زدگی دیسک التهاب ناشی از فشار روی ریشه عصب هست. حالا به هر روشی که بتوان این فشار روی ریشه عصب را برداشت و التهاب ریشه عصب را کاهش داد، درد کاهش می یابد و در نهایت از بین می رود.

روش های درمان غیرجراحی دیسک کمر

شاید به روش های درمان غیرجراحی دیسک کمر فکر نکنید و فقط جراحی به ذهن شما برسد. اما در بیرون زدگی دیسک کمر جراحی آخرین مرحله است و باید قبل از جراحی روش های ساده‌تر را امتحان کرد. البته به جز مواردی که جراحی غیرقابل اجتناب است و پایین تر در مورد آن توضیح خواهیم داد. متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی با طیف وسیعی از درمان های غیرجراحی به درمان دیسک کمر پرداخته و تا جای ممکن شما را از جراحی دیسک بی نیاز می کنند. این متخصصین ابتدا سعی می کنند با استفاده از ورزش‌درمانی و درمان دارویی شامل درمان‌های ضدالتهابی درد شما را کاهش دهند. در صورت عدم پاسخ به این درمان از تزریق اپیدورال برای کاهش درد استفاده می‌شود.
اینکه کدامیک از روش های درمانی و کدام تزریق برای دیسک کمر برای فرد مبتلا موثر است، بستگی به معاینه توسط پزشک متخصص، درجه و محل بیرون زدگی دیسک در MRI و شدت فشار و تخریب عصب در نوار عصب و عضله (EMG-NCS) دارد. خیلی اوقات همین روش های به ظاهر ساده درد ناشی از بیرون زدگی را از بین می برند و فرد می تواند سال ها با رعایت نکاتی که پزشک متخصص به ایشان آموزش می دهد و نیز ورزش های تقویتی عضلات اطراف ستون فقرات، بدون هیچ درد و ناراحتی به زندگی و شغل خود ادامه دهد.

روش های درمان غیرجراحی دیسک کمر

بهترین روش درمان بیرون زدگی دیسک کمر

درمان های زیادی برای دیسک کمر وجود دارد و اینکه بگوییم کدام روش بهترین درمان دیسک کمر است، غیر ممکن است. بهترین درمان برای هر فرد متفاوت است. در مجموع اکثر بیماران مبتلا به بیرون زدگی دیسک کمر با درمان‌های غیرجراحی مثل طب سوزنی بهبودی نسبی را خواهند داشت. در بین درمان‌های مربوط به دیسک کمر درمان دارویی به‌ویژه درمان‌های ضد التهابی مانند ناپروکسن از سایر روش‌ها قدرتمندتر هستند. در درمان نباید عجله کرد. گاهی به دو تا سه هفته درمان دارویی مداوم برای بهبودی نیاز است. بهترین درمان دیسک کمر درمان پله به پله و مرحله ای است که از درمان های ساده تر و ارزان تر و کم تهاجمی تر مثل انواع تزریق به کمر برای دیسک شروع شده و نهایتا به درمان جراحی ختم می شود.

نوشته های اخیر دکتر نظام آبادی

تکنیک های مختلف انجام تزریق اپیدورال

برای انجام تزریق اپیدورال باید سوزن را از سوراخ بین مهره ای، فضای بین مهره ها و یا سوراخ کودال عبور داده و تزریق را انجام داد. اما برای عبور از این فضاهای حساس حتما باید از اشعه ایکس و یا سونوگرافی برای هدایت صحیح سوزن و جلوگیری از آسیب قسمت های مجاور و اعصاب، استفاده کرد. انجام تزریق اپیدورال ممکن است با تکنیک های مختلفی صورت بگیرد که بسته به MRI بیمار و نتیجه نوار عصب و عضله که ریشه عصبی درگیر را مشخص می‌کند، انجام می‌شود. شایعترین روش تزریق در کمر برای درمان دیسک عبارت است از:

تزریق ترانس فورامینال

در تزریق ترانس فورامینال با هدایت دستگاه فلوروسکوپ (اشعه ایکس) از طریق سوراخ بین مهره‌ای ابتدا ماده حاجب تزریق می‌شود و سپس پس از تایید محل صحیح سوزن، کورتون همراه لیدوکائین و آنزیمی جهت کم کردن چسبندگی‌ها در فضای اپیدورال و مجاورت دیسک بیرون زده و عصب آسیب دیده تزریق می‌شود.

روش ترانس فورامینال در تزریق اپیدورال

تزریق اینترلامینار

در تزریق اینترلامینار سوزن با هدایت دستگاه فلوروسکوپ (اشعه ایکس) از فضای بین لامیناهای بین دو مهره مجاور وارد فضای اپیدورال شده و تزریق داروها انجام می‌شود. این تکنیک تزریق به کمر برای دیسک در افرادی که سابقه جراحی ستون فقرات دارند، قابل انجام نیست.

روش اینترلامینار در تزریق اپیدورال

تزریق کودال

در تزریق کودال سوزن با هدایت سونوگرافی و یا با هدایت دستگاه فلوروسکوپ (اشعه ایکس) از سوراخ انتهایی ستون فقرات بر روی استخوان ساکروم وارد فضای اپیدورال شده و تزریق داروها انجام می‌شود. این تکنیک بیشتر مناسب دیسک های بیرون زده سطح L5-S1 است و احتمال تاثیر آن در سطوح بالاتر کمتر است. انجام این تکنیک با سونوگرافی در کلینیک های شخصی هم قابل انجام است. اما توصیه می شود کلیه تزریق های اپیدورال در کلینیک های درد انجام گیرد. گاهی برای اثربخشی بیشتر ترکیبی از تکنیک های فوق به کار گرفته می شود. فیلم تزریق اپیدورال کمر را در ادامه می‌بینید.روش کودال در تزریق اپیدورال

آیا تزریق اپیدورال نیاز به بیهوشی دارد؟

آیا تزریق اپیدورال نیاز به بیهوشی دارد؟ هم بله و هم خیر! داروی بیهوشی مورد استفاده در این تزریق بسیار ضعیف بوده، به طوریکه در حین انجام این تزریق پزشک با بیمار صحبت کرده و از وضعیت وی باخبر می شود. این تزریق و تزریق های مشابه مثل تزریق دیسکوژل و یا لیزر داخل دیسک (PLDD) در اتاق عمل و تحت هدایت سونوگرافی و یا فلوروسکوپ و یا هردو انجام می شود. اگر بیمار در حین انجام تزریق دیسک کمر در اثر درد بیش از حد عضلات خود را منقبض کند، موفقیت این تزریق و چه بسا کلا انجام آن را مختل می کند؛ پس متخصص بیهوشی در اتاق عمل با تزریق داروی بیهوشی و شل کننده عضلانی به انجام بهتر این روش کمک می کند.

در مورد بیمارهایی هم که سابقه بیماری های زمینه ای مثل فشار خون و مشکلات قلبی دارند، حضور متخصص بیهوشی و استفاده از داروی بیهوشی ضعیف برای انجام عمل اپیدورال ضروری است و انجام این عمل را در شرایطی امن میسر می کند.

آیا تزریق اپیدورال نیاز به بیهوشی دارد؟

عوارض تزریق اپیدورال در کمر

عوارض تزریق اپیدورال در کمر بسیار نادر بوده و در کل این روش درمانی جزء روش های امن تزریق دیسک کمر به حساب می آید. اما به هر حال مثل هر تزریق دیگری بسیار نادر احتمال عفونت و خونریزی وجود دارد. باید درنظر داشت قدم اول در درمان دیسک کمر همیشه ابتدا روش های غیرتهاجمی مانند دارو درمانی، ورزش، اصلاح سبک زندگی و آب درمانی دیسک کمر است. در قدم بعدی تزریق های تخصصی ستون فقرات کمر و در قدم آخر جراحی می باشد.

انتهای نخاع هم سطح با مهره های اول و دوم کمر بوده و پایین تر از این مهره ها، نخاعی در داخل کانال ستون فقرات وجود ندارد. و صرفا ریشه های عصبی موسوم به دم اسب در این محدوده وجود دارد. با توجه به اینکه تزریقات اپیدورال تحت هدایت فلوروسکوپی و اشعه ایکس انجام می شود و سوزن در مانیتور دیده می شود، امکان آسیب به ریشه های عصبی و عروق و عوارض تزریق اپیدورال به حداقل می رسد. انجام تزریق دیسک کمر بدون دستگاه فلوروسکوپی هم اغلب غیر موثر و خطرناک می باشد.

عوارض تزریق اپیدورال در کمر

عمل بسته دیسک و تفاوت آن با تزریق اپیدورال

عمل بسته دیسک اصطلاح رایج و اشتباهی است که برای تزریق اپیدورال، ترزیق داخل دیسک (ازن و یا دیسکوژل) و لیزر داخل دیسک (PLDD) به کار می رود. این روش ها همگی جز روش های کم تهاجمی درمان بیرون زدگی دیسک کمر و گردن هستند که بسته به نوع بیرون زدگی ممکن است یکی از این روش ها برای بیمار انتخاب شود. متاسفانه گاهی به جای استفاده از عناوین بالا، اصطلاح عمل بسته دیسک استفاده می شود که اصطلاح دقیق و علمی نیست و در واقع در هیچ کدام از این روش ها عمل به معنای معمول آن انجام نمی شود.

بهتر است برای توضیح هر کدام از روش های درمانی فوق اصطلاحات علمی آن را به کار برد و از جراحی بسته دیسک کمر و یا عمل بسته دیسک استفاده نشود که البته گاهی تخصصی بودن این اصطلاحات پزشکان را مجبور به استفاده از اصطلاحاتی مثل جراحی بسته دیسک کمر و یا عمل بسته دیسک می کند.

تفاوت روش درمانی تزریق اپیدورال با لیزردرمانی داخل دیسک

وقتی بحث درمان دیسک کمر با لیزر می‌شود با دو نوع لیزر سر و کار داریم. یک نوع لیزر که در فیزیوتراپی استفاده می‌شود مثل لیزر پر توان و نوع دیگر لیزر داخل دیسک (PLDD) است که جز روش های کم تهاجمی درمان بیرون زدگی دیسک کمر و گردن می‌باشد. درمان دیسک کمر با لیزر داخل دیسک هم روش جدید و موثری برای درمان دیسک کمر است که مثل تزریق اپیدورال باید در اتاق عمل و زیر دستگاه فلوروسکوپ انجام شود و یک وسیله وارد دیسک شده و از طریق لیزر آب درون دیسک تبخیر می شود و بیرون زدگی دیسک درمان می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان بیرون زدگی دیسک با لیزر به مطلب مربوطه در سایت مراجعه کنید. حال اینکه کدام روش درمانی برای شما مناسب تر است به علائم شما، معاینه، MRI و نوار عصب و دیگر شرایط بستگی دارد و ممکن است برای فردی تزریق اپیدورال مناسب باشد و فرد دیگر درمان دیسک کمر با لیزر داخل دیسک (PLDD) مناسب تر باشد.

تفاوت روش درمانی تزریق اپیدورال با لیزردرمانی داخل دیسک

تفاوت تزریق اپیدورال کمر با ازن درمانی

تزریق اپیدورال یک تکنیک تزریقی است که دارو را وارد فضای اپیدورال می کند. حالا این تزریق آمپول برای دیسک کمر می تواند کورتون باشد، ازن باشد و یا هر داروی موثر دیگر در درمان بیمار. در تزریقات اپیدورال نقش اصلی کاهش التهاب به عهده کورتون می باشد اما معمولا به جنبه های منفی این ماده توجه بیشتری نشان می دهند. کورتون عوارضی همچون پوکی استخوان به همراه دارد. از طرفی ازن یک گاز کم خاصیت است. بر اساس مقالات علمی اوزون تراپی دیسک کمر به تنهایی و بدون همراهی کورتون نمی تواند، تاثیر زیادی بر کاهش درد و التهاب بیماران مبتلا به دیسک کمر بگذارد. در مجموع مقالات معتبر علمی در مورد اثربخشی تزریق کورتیکواستروئید اپیدورال داریم اما مقالات معتبر تایید کننده اوزون تراپی دیسک کمر بسیار نادر است.

تفاوت تزریق اپیدورال کمر با ازن درمانی

آیا تزریق اپیدورال برای دیسک کمر یک درمان دائمی است؟

تزریق ایپیدورال برای دیسک کمر یک درمان دائمی نیست. همانطور که در ابتدای نوشته گفته شد، مشکل در بیرون زدگی و پارگی دیسک کمر، التهاب ریشه عصب مجاور دیسک بیرون زده است. در تزریق اپیدورال این التهاب کاهش می یابد و دوره حاد بیرون زدگی دیسک که ممکن است با آسیب عصب به خاطر التهاب شدید ریشه عصب همراه باشد، بدون عارضه جدی طی شده و این فرصت ایجاد می شود تا پس از طی دوره حاد، با ورزش درمانی و روش های غیر جراحی دیگر این بیماری درمان شود.

پس این روش اگر در ترکیب با ورزش درمانی، تغییر سبک زندگی و شغلی و رعایت توصیه های بهداشت ستون فقرات همراه گردد، می تواند فرد را تا پایان عمر بی نیاز به عمل جراحی دیسک کمر کند. به این نکته هم باید توجه شود، که جراحی هم عارضه های خاص خود را دارد و مثل بقیه روش های درمانی نمی توان انتظار درمان صد در صدی و همیشگی از آن داشت و امکان عود در جراحی هم دور از انتظار نیست و فقط باید در مواقع لازم صورت گیرد.

آیا تزریق اپیدورال یک درمان دائمی است؟

چه زمانی برای تزریق اپیدورال مناسب است؟

چه زمانی برای تزریق اپیدورال مناسب است؟ از زمانیکه شما دچار بیرون زدگی دیسک شده ه اید و این مشکل با MRI تایید شده است، می توان این تزریق را انجام داد. اما همان طور که در بالا گفته شد، باید روش های ساده تر و غیرتهاجمی تر مثل دارو درمانی و فیزیوتراپی و ورزش برای دیسک کمر را امتحان کرد. از طرفی اصرار زیاد به این روش ها هم ممکن است باعث از دست رفتن زمان شود. به این علت که بهترین پاسخ در تزریق اپیدورال در دوره حاد بیرون زدگی دیسک کمر است و مزمن شدن این درد پاسخ به درمان را کاهش می دهد. پس باید انتخاب این زمان را به پزشک خود بسپارید که با در نظر گرفتن مجموع شرایط این زمان را انتخاب کند.

چه زمانی برای تزریق اپیدورال مناسب است؟

مراقبت های قبل از انجام این تزریق

قبل از هر کاری MRI و نوار عصب و عضله باید انجام شده و مشخص شود، آیا بیمار برای انجام این کار مناسب است یا خیر. بیمار باید آزمایشات انعقادی انجام دهد و اگر داروهای ضد انعقاد مثل آسپرین، پلاویکس و وارفارین مصرف می‌کند، آن ها را سه چهار روز قبل از انجام عمل اپیدورال دیسک کمر و گردن قطع کند. با توجه به اینکه گاهی برای این تزریق متخصص بیهوشی و بیهوشی خفیف نیاز است، بیمار باید صبح انجام این تزریق ناشتا باشد. با توجه به نیاز احتمالی بیهوشی، در بیماران با سابقه مشکلات قلبی باید در صورت صلاحدید متخصص بیهوشی، مشاوره قلب و عروق انجام شود. بیمار باید داروهای قبلی خود مثل داروهای فشار خون و دیابت به جز داروهای ضد انعقاد که در بالا اشاره شد را طبق دستور مصرف نماید.

مراقبت بعد از تزریق اپیدورال کمر

مراقبت بعد از تزریق اپیدورال بسیار مهم است. تزریق اپیدورال شروع یک مرحله درمانی برای دیسک کمر است و پایان راه نیست. بعد از تزریق و استراحت سه چهار روزه بیمار پس از آن آرام آرام طی دو هفته به فعالیت معمول روزانه بر میگردد و اکنون شروع مرحله بعدی درمان فرا می رسد و درمان دیسک کمر در منزل شروع می شود. برای درمان دیسک کمر در منزل دو هفته بعد از تزریق اپیدورال به پزشک خود مراجعه کرده و در صورت صلاحدید ایشان مرحله درمان دیسک کمر با ورزش آغاز می شود. در درمان دیسک کمر با ورزش با توجه به نوع و شدت بیرون زدگی دیسک کمر، ورزش های تقویتی ستون فقرات برای شما تجویز می شود.
برای اینکه بدانید چه مواردی را در درمان دیسک کمر در منزل باید رعایت کنید، مطلب جلوگیری از کمر درد در خانه و محل کار را حتما بخوانید. مرحله درمان دیسک کمر در منزل که شامل رعایت ها و تغییراتی در سبک زندگی و نیز ورزش درمانی دیسک کمر می شود که بسیار در ماندگاری اثرات درمانی تزریق اپیدورال موثر است و تکمیل کننده دروند درمانی شماست.

مراقبت بعد از تزریق اپیدورال کمر

هزینه تزریق اپیدورال کمر چقدر است؟

هزینه تزریق اپیدورال کمر بسته به تکنیک انجام، داروها و وسایل مصرفی، حضور یا عدم حضور متخصص بیهوشی از حدود سه میلیون تومان در بخش دولتی تا ۱۵ میلیون تومان در بخش خصوصی بر اساس تعرفه مصوب سال ۱۴۰۳ متغیر است. از نظر پوشش بیمه ای هم بیمه های پایه (تامین اجتماعی، سلامت و نیروهای مسلح) در بخش خصوصی تزریق در کمر برای درمان دیسک را پوشش نمی دهند. اما انواع بیمه های تکمیلی که بیماران بستری شده به مدت کمتر از شش ساعت را پوشش می دهند، هزینه این عمل را پرداخت می کنند. دکتر نظام آبادی و دکتر چراغی این تزریق را با مهارت بالا و تحت پوشش بیمه کوثر، بیمه بانک ملت و بیمه بانک سپه در کلینیک درد اکسیر انجام می دهند.

هزینه تزریق اپیدورال کمر چقدر است؟

این تزریق برای چه کسانی مناسب است؟

تزریق ایپدورال برای چه کسانی مناسب است؟ همان طور که توضیح داده شد، این روش یکی از چندین روش درمان غیر جراحی دیسک کمر است. و جز در موارد خاص توصیه می شود قبل از عمل جراحی دیسک کمر این روش درمانی امتحان شود. بسیاری از بیماران بعد از این تزریق و انجام تمرینات ورزشی اصلاحی دیگر نیاز به جراحی نخواهند داشت. به طور کلی برای انواع بیرون زدگی دیسک کمر، تنگی کانال نخاعی کمری و باقی ماندن یا عود علائم بعد از جراحی این روش توسط پزشکان توصیه می شود.

اما تصمیم برای انتخاب قطعی این روش درمانی بر عهده پزشکان متخصص و فلوشیپ است و این پزشکان با توجه به معاینه و MRI و نوار عصب و عضله تصمیم به انجام این روش درمانی می گیرند. برای درمان دیسک کمر با ورزش به مطلب ورزش درمانی کمردرد مراجعه کنید. البته ورزش ها بهتر است توسط پزشک شما و با توجه به وضعیت شما داده شود و تا آسیب جدیدی وارد نشود.

برای اینکه مطلع شوید این روش تزریق برای دیسک کمر برای شما مناسب است یا خیر به واتس آپ پیام دهید و مدارک خود را ارسال نمایید.

تاثیر تزریق اپیدورال در درمان تنگی کانال نخاعی

دیسک های بیرون زده، رباط هایی که رسوب کلسیم روی آنها باعث سفتی‌شان شده و نیز آرتروزی شدن مهره ها باعث تنگی کانال نخاعی و سوراخ های بین مهره ای می شوند. این تنگی و فشاری که روی ریشه عصب وارد می کند، باعث التهاب عصب و علائم در پاها می شود. در تزریق اپیدورال در تنگی کانال نخاعی، کورتون وظیفه کاهش التهاب ریشه ها و یک آنزیم به نام هیالاز وظیفه باز کردن چسبندگی های به وجود آمده را دارد. این دو عمل در نهایت باعث بهبودی درد بیمار و افزایش مسافتی که فرد بدون نشستن می تواند طی کند، می شود. البته در تنگی های کانال نخاعی خیلی شدید چاره ای جز جراحی برای بهبود علائم بیمار نیست.

تاثیر تزریق اپیدورال در درمان تنگی کانال نخاعی

تزریق اپیدورال برای چه افرادی توصیه نمی شود؟

تزریق ایپدورال برای چند دسته از افراد توصیه نمی شود. دسته اول افرادی هستند که با درمان های ساده و کم هزینه مثل دارو و غیر تهاجمی مثل فیزیوتراپی پاسخ مناسب دریافت کرده اند و مسلما نیازی به تزریق اپیدورال تا زمانیکه آن روش ها برای وی چاره ساز باشد، نمی باشد. دسته دوم افرادی هستند که این روش درمانی را امتحان کرده و پاسخ مناسبی دریافت نکرده اند؛ با فرض اینکه درمان آنها از نظر تکنیکی درست انجام شده باشد، تکرار این روش کارساز نیست و این درد جز دسته درد غیرقابل درمان با روش غیرجراحی قرار گرفته و باید جراحی شود.
دسته سوم افرادی هستند که پزشک، بر اساس معاینه، MRI و نوار عصب و عضله تشخیص می دهدکه باید برای بیمار جراحی انجام شود و تعلل به منظور امتحان روش های دیگر ممکن است موجب نقص عصبی پایدار شده و اثرات غیرقابل جبرانی را به جا بگذارد. دسته چهارم افرادی هستند که علاوه بر بیرون زدگی دیسک، سرخوردگی مهره دارند و این سرخوردگی در عکسی که در حالت خمیده به جلو و خمیده به عقب گرفته می شود با جابجایی همراه است. این افراد ممکن است در ابتدا پاسخ مناسبی به تزریق اپیدورال داشته باشند، اما یک خم شدن و جابجایی مهره مجددا باعث فشار و نهایتا التهاب ریشه عصب می شود و روش پیشنهادی برای این افراد جراحی همراه با ثابت کردن مهره ها است.

تزریق اپیدورال برای چه افرادی توصیه نمی شود؟

چه کسانی حتما نیاز به جراحی دیسک کمر دارند؟

  • در افرادی که دیسک بیرون زده باعث نقص عصبی پیشرونده شده و در معاینه بیمار ضعفی دیده می شود که رو به پیشرفت است و قدرت عضلات رفته رفته کم می شود.
  • اگر پارگی دیسک باعث بی اختیاری ادرار (به صورت احتباس ادرار) و مدفوع و نیز بی حسی بین ران ها و نواحی تناسلی یعنی سندرم کودااکوینا یا سندرم دم اسب شود، باید به صورت اورژانسی جراحی شود.
  • اگر در نوار عصب و عضله بیمار دچار پارگی و بیرون زدگی دیسک، شواهدی از تخریب شدید عصب دیده شود، باید هر چه سریع تر جراحی صورت گیرد.
  •  بیرون زدگی و پارگی دیسک همراه با سرخوردگی مهره ها که در بالا توضیح داده شد.
  • افرادی که به هیچ یک از روش های غیر جراحی پاسخ مناسبی نداده اند و همچنان درد غیرقابل تحمل بر فعالیت های معمول زندگی و شغلی آنها تاثیر گذاشته، باید جراحی را مدنظر داشته باشند.

سوالات متداول درباره درمان بیرون زدگی دیسک کمر با تزریق اپیدورال

سعی شده است در این نوشته به سوالات زیر و دیگر سوالات بیماران پاسخ داده شود. تا بیماران بتوانند با آگاهی کامل این اقدام را به عنوان روش درمان خود انتخاب کنند.

  •  تزریق اپیدورال چیست؟
  • چگونه تزریق اپیدورال انجام می‌شود؟
  • مدت اثر این تزریق در دیسک کمر چقدر است؟
  • عوارض جانبی تزریق اپیدورال چیست؟
  • چه کسانی کاندیدای مناسبی برای تزریق دیسک کمر هستند؟
  • آیا تزریق اپیدورال دردناک است؟
  • چگونه باید برای تزریق اپیدورال آماده شوم؟
  • چند بار می‌توان تزریق برای دیسک کمر انجام داد؟
  • آیا این تزریق یک درمان قطعی است؟
  • هزینه تزریق اپیدورال چقدر است؟

آیا تزریق اپیدورال درد دارد؟

تزریق اپیدورال برای درد سیاتیک مثل دیگر تزریق های اسکلتی عضلانی است. اغلب موارد این تزریق را می توان تنها با یک بی حسی موضعی انجام داد. همانطور که پیش از آن اشاره شد گاهی در موارد خاص، بیهوشی خیلی مختصر در حد آرام بخشی بیمار انجام می شود. لازم به ذکر است خود پروسه تزریق اپیدورال درد چندانی ندارد لذا بدون بیهوشی هم معمولا قابل تحمل است و می توان تزریق اپیدورال کمر را انجام داد.

به همین دلیل حضور متخصصین محترم بیهوشی در افراد جوان و بدون بیماری زمینه ای در حین تزریق ضرورتی ندارد. بنابر آنچه گفته شد، لازم نیست ترس و نگرانی در خصوص دردناک بودن تزریق دیسک کمر داشته باشید و با آرامش خاطر خود را برای آن آماده کنید. آرامش خاطر شما به پزشک معالج کمک خواهد کرد.

چه مدت پس از تزریق می توان به فعالیت های روزانه پرداخت؟

پس از تزریق اپیدورال بیشتر بیماران می‌توانند در همان روز به فعالیت‌های سبک روزانه بازگردند. با این حال، توصیه می‌شود از انجام فعالیت‌های سنگین و بلند کردن اجسام سنگین حداقل تا ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از تزریق خودداری کنید. پزشک شما ممکن است بر اساس شرایط خاص شما و پاسخ بدن به تزریق، توصیه‌های دقیقتری ارائه دهد. همیشه بهتر است تا زمان بهبود کامل و کاهش درد، فعالیت‌های خود را به تدریج افزایش دهید و با پزشک خود مشورت کنید.

تاثیر تزریق اپیدورال در درمان دیسک کمر و سیاتیک چقدر است؟

تزریق اپیدورال می‌تواند به طور موثر در کاهش درد ناشی از دیسک کمر و سیاتیک کمک کند. این تزریقات با کاهش التهاب و فشار روی اعصاب، تسکین سریع و موقتی درد را فراهم می‌کنند. بسیاری از بیماران پس از چند روز بهبود قابل توجهی را تجربه می‌کنند. اثرات تسکینی ممکن است از چند هفته تا چند ماه دوام داشته باشد. این روش به ویژه برای بیمارانی مفید است که به درمان‌های غیرجراحی پاسخ نداده‌اند و به تسکین درد برای انجام فعالیت‌های روزانه نیاز دارند.

برای انجام این تزریق به چه پزشکی باید مراجعه کرد؟

برای انجام تزریق اپیدورال برای درمان دیسک کمر و سیاتیک، باید به یک پزشک متخصص درد، یا متخصص یا فلوشیپ ستون فقرات و متخصص طب فیزیکی و توانخبشی مراجعه کنید. این پزشکان دارای تجربه و تخصص لازم برای انجام این نوع تزریق‌ها با استفاده از تکنیک‌های هدایت تصویری مانند فلوروسکوپی هستند. همچنین، می‌توانند پس از ارزیابی دقیق شرایط بیمار، مناسب‌ترین روش درمانی را پیشنهاد دهند و توصیه‌های لازم برای مراقبت‌های پس از تزریق را ارائه کنند. مشاوره با پزشک متخصص قبل از انجام هر گونه درمان ضروری است.

آیا این روش برای فردی که سابقه جراحی دیسک دارد مناسب است؟

تزریق اپیدورال می‌تواند برای افرادی که سابقه جراحی دیسک دارند مناسب باشد، اما باید با احتیاط انجام شود. این روش می‌تواند به کاهش درد و التهاب کمک کند، به ویژه اگر پس از جراحی درد مزمن یا عودکننده وجود داشته باشد. قبل از انجام تزریق برای دیسک کمر پزشک متخصص درد یا قلوشیپ ستون فقرات باید وضعیت بیمار را به دقت ارزیابی کند و تصمیم بگیرد که آیا این روش مناسب است یا خیر. مشاوره با پزشک متخصص برای ارزیابی دقیق و تصمیم‌گیری درست ضروری است.

دکتر محمد رسول نظام آبادی:

آدرس کلینیک:

خیابان مطهری، خیابان فجر (جم)، کوچه نظری، ساختمان زهره، طبقه ۳، واحد ۱۰ ، مرکز الکتروفیزیولوژی زهره
-۸۸۴۹۲۳۷۵-۸۸۴۹۲۵۶۲
دو شنبه و سه شنبه ها ساعت ۱۶:۳۰ الی ۲۰:۰۰

بزرگراه رسالت (شرق به غرب)، نرسیده به پل سید خندان، جنب بیمارستان قمر بنی هاشم، پلاک ۱۲، کلینیک فیزیوتراپی استقلال
22866890
دو شنبه و چهارشنبه ها ساعت ۱۳:۳۰ الی ۱۵:۰۰

شهرک غرب، بلوار فرحزادی، خیابان تربیت معلم، کوچه گلبان، پلاک ۶، واحد ۵، کلینیک درد مداوا
88688881
یکشنبه ها ساعت ۱۵:۰۰ الی ۲۰:۰۰


دکتر الهام لونی:

آدرس کلینیک:

تهران، قیطریه، خیابان شهید برادران سلیمانی، کوچه نعمتی، بیمارستان توانبخشی رفیده

روزهای کلینیک:
ویزیت بیماران: یکشنبه، سه شنبه
نوار عصب و عضله: شنبه، چهارشنبه
ساعت ۱۰-۱۲

نحوه نوبت گیری: مراجعه به سایت شفاداک www.shafadoc.ir


دکتر محمد احمدی:


دکتر لیلاباقرزاده:

به زودی


دکتر مهرناز تبریزی:

به زودی

دکتر زینب بساق زاده:

  • آبادان، خیابان امیری، فرعی سیزدهم، برج پزشکی متروپل، طبقه اول، واحد ۱۰۲
  • تماس: ۰۹۳۳۹۴۸۷۷۷۰

دکتر روژین نیک رای:

  • بیرجند، حد فاصل چهارراه امیریه و مخابرات، روبروی سینما قدس سابق، جنب داروخانه دکتر قراچورلو، ساختمان آراد، طبقه دوم
  • تماس: ۰۹۰۱۶۴۵۸۹۱۶ / ۰۵۸۳۲۲۲۲۳۳۴

دکتر مهسا عدیلی:

به زودی

دکتر مریم رحیمی:

آدرس مطب:

  • بیرجند، خیابان شهدا، شهدا ۲، پلاک ۱۲، ساختمان پزشکان رضوان، طبقه دوم
  • تماس: ۳۲۲۳۹۱۷۷ -۳۲۲۳۹۱۸۸ تلفن نوبت‌دهی ( ۸ صبح تا ۸ شب): ۰۹۳۷۵۶۱۰۳۰۹

آدرس کلینیک :

  • بیرجند،خیابان طالقانی۹، کلینیک ویژه بیمارستان امام رضا، سالن شماره ۲
    حضور: یکشنبه و سه‌شنبه از ساعت ۹ تا ۱۲:۳۰
    و سالن شماره ۶؛ کلینیک پزشک خانواده پنجشنبه ساعت ۸:۳۰ تا ۱۱:۳۰

آدرس مرکز توانبخشی:

  • بیرجند، میدان اول سجادشهر، کلینیک توانبخشی و فیزیوتراپی حکیم (ایثار)
    حضور: شنبه‌ها ساعت ۹ تا ۱۱

دکتر عاطفه جوادی:

آدرس کلینیک :

  • دماوند ، جیلارد ، بیمارستان سوم شعبان
    درمانگاه طب فیزیکی و توانبخشی
    روزهای یکشنبه، سه شنبه، چهارشنبه صبح
    تلفن: ۶- ۰۲۱۷۶۳۱۹۷۸
  • دماوند ، ابتدای خیابان روح افزاء، روبروی شهرداری ، بیمارستان حضرت فاطمه(س)
    درمانگاه طب فیزیکی و توانبخشی
    روزهای چهارشنبه بعدازظهر
    تلفن: ۸-۰۲۱۷۶۳۲۸۶۸۶

دکتر آزاده قاروی آهنگر:

آدرس مطب:

  • زنجان، چهارراه سعدی، کوچه قلعه، ساختمان آفتاب، طبقه دوم، واحد هشت
  • تماس: ۳۳۳۲۵۵۲۲-۰۹۹۲۳۳۷۳۶۴۴

آدرس کلینیک:

  • زنجان، بلوار گاوازنگ، بیمارستان موسوی (دوشنبه ها و سه شنبه ها صبح ساعت ۹ تا ۱۲ )
  • تماس: ۳۳۱۳۱۱۹۹، کد پزشک ۱۵۹

دکتر زهرا هاشمی:

آدرس کلینیک:

  • زنجان، بلوار گاوازنگ، بیمارستان موسوی (شنبه ها و یکشنبه ها صبح ساعت ۹ تا ۱۲)
  • زنجان، خیابان صفا، کلینیک ویژه تخصصی و فوق تخصصی شفیعیه (دوشنبه ها و سه شنبه ها عصر ساعت ۴ تا ۸)
  • تلفن نوبت دهی:۰۲۴-۳۳۴۷۸۳۶۰ کد پزشک: ۲۳۱
  • زنجان، جنب بیمارستان شهید بهشتی، کلینیک ویژه سهروردی (یکشنبه ها عصر ساعت ۵ تا ۷)
آخرین دیدگاه نیاز به تایید دارد.
۷ پاسخ
  1. ناشناس گفته:

    باسلام و خسته نباشید من سال قبل عصب سیاتیک پای چپم درد میگرفت الان خوب شده اصلن کمردرد ندارم چهل سالمه و از قبلأ شناگر ،مشکل من از اختلال در عملکرد نعوذ است و نعوذ کامل ندارم از سال قبل آیا باید جراحی کنم آیا خودبخود خوب میشود؟ متشکر میشوم راهنماییم کنید

    پاسخ
  2. ناشناس گفته:

    باسلام و خسته نباشید من سال قبل عصب سیاتیک پای چپم درد میگرفت الان خوب شده اصلن کمردرد ندارم چهل سالمه و از قبلأ شناگر ،مشکل من از اختلال در عملکرد نعوذ است و نعوذ کامل ندارم از سال قبل آیا باید جراحی کنم آیا خودبخود خوب میشود؟ متشکر میشوم راهنمایی کنید

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

امتیاز دهید post